Navigatie

Meestgestelde vragen


Waarom EAN codes kopen bij EAN-Barcode.nl?
Volgens EANcode.nl, toezichthouder op EAN resellers in Nederland. Zijn wij, naast GS1, de grootste en enige officiële EAN aanbieder van Nederland, die zich richt op de online markt.

Alle EAN codes die op onze website worden aangeboden, staan officiëel geregistreerd bij GS1 en worden eenmalig uitgegeven. De door ons aangeleverde EAN codes beginnen nooít met een "0". EAN codes die beginnen met een nul zijn een verlenging van de Amerikaanse UPC codes en worden op sommige verkoopplatforms níet geaccepteerd. Wees hier bedacht op als u de EAN codes elders aanschaft.


Hoe kunnen jullie de codes zo voordelig aanbieden?
Doordat wij de EAN codes per miljoenen tegelijk inkopen, kunnen wij deze codes aanbieden tegen een zeer scherp tarief. Dagelijks controleren wij de prijzen van alle EAN webwinkels, zodat u altijd verzekerd bent van de laagste prijs.


Wat is een EAN? 
EAN is een afkorting van Europees Artikel Nummer. Het is een 13-cijferige code die zich op een product onder de streepjescode bevindt. Het is een unieke code die maar éen keer wordt uitgegeven om zo een product of producteenheid een identificatie te geven. Voor elk product, elke variatie of eenheid is een uniek nummer nodig. 


Wat is een barcode?
Een barcode zijn de streepjes boven de EAN code. Een barcode wordt ook wel "streepjescode" genoemd.


Kan ik de EAN codes gebruiken op bol.com?
De unieke codes die worden uitgegeven door EAN-Barcode.nl, zijn een vereiste als u wilt handelen op bijvoorbeeld bol.com, Amazon, Fonq, eBay, Beslist.nl, Googleshopping etc. Op deze manier bent u in staat om vrijwel alles aan te bieden, denk aan geïmporteerde producten waar nog geen code op zit. Of uw zelfgemaakte goederen als bijvoorbeeld sieraden, meubels of kledingstukken. 


Wat moet ik aanleveren als ik EAN codes bij jullie wil aanschaffen?
Na bevestiging en betaling van uw order wordt deze direct in behandeling genomen, wij doen ons uiterste beste uw codes zo spoedig mogelijk te versturen naar het opgegeven emailadres. Als u de codes gebruikt voor handelen online, dan kunt u direct starten en de codes invullen waarnodig. De codes worden automatisch gekoppeld aan uw producten. U hoeft dus geen informatie van uw bedrijf of product bij ons aan te leveren. Gaat u de codes gebruiken voor in een fysieke winkel, dan kunt u deze codes invoeren in het kassasysteem, vervolgens voegt u de prijs- en productinformatie toe, zodat uw klanten achteraf op de factuur de aankoopinformatie kunnen aflezen.


Wat is het verschil tussen de codes van jullie en die van GS1?
Er bestaan twee soorten EAN codes; geregistreerde en reguliere EAN codes. Geregistreerde EAN codes worden uitgegeven door GS1 en bevatten product -en bedrijfsgegevens. Reguliere EAN codes bevatten alleen de cijferreeks van de EAN en waar deze is uitgegeven, dit is voldoende om te kunnen handelen op bijvoorbeeld bol.com. De EAN code vult u in waarnodig op de verkoopplatforms, en code en product zullen aan elkaar worden gekoppeld. Omdat de code pas later "gevuld" wordt met informatie, zijn de codes die wij uitgeven een stuk voordeliger dan de codes die u bij GS1 kunt aanvragen. Uitgebreide informatie rondom dit onderwerp kunt u teruglezen op deze pagina.  


Zijn mijn EAN codes altijd geldig?
EAN Codes die u bij ons aanschaft worden maar eenmaal uitgegeven. Deze codes zijn voor altijd uw eigendom. Heeft u een groot EAN pakket gekocht, maar gaat u de codes niet allemaal direct gebruiken? Geen probleem, er zit geen "houdbaarheidsdatum" aan deze codes. Het gebruik van deze codes, kunt u uitspreiden over een onbeperkte periode van jaren.


Wat gebeurt er met mijn codes als jullie niet meer bestaan?
Alle verkochte codes worden door ons bijgehouden in een EAN database. Zodat uitgegeven codes niet nogmaals worden uitgegeven. Ook als wij onverhoopt failliet raken, blijven de uitgegeven EAN codes geregistreerd staan in de EAN database en in de toekomst gewoon bruikbaar.

 

Kan ik zelf een EAN code aanmaken, verzinnen?
EAN codes worden automatisch, op een bepaald algoritme aangemaakt. De manier waarop en in welke volgorde de cijfers staan, hebben wij geen enkele invloed op. Als u EAN codes zelf verzint is de kans zeer groot dat de codes op de desbetreffende verkoopplatforms niet geaccepteerd worden.
 

Zijn de kosten eenmalig?
Ja! De enige kosten die u betaalt, zijn de eenmalige aanschafkosten. Dus géen registratie kosten, géen abonnementskosten en géen jaarlijkse terugkerende kosten. 


Kan ik de codes voor alle producten gebruiken?
Boeken en tijdschriften, maar ook farmaceutische producten kunt u niet van een EAN-code voorzien, deze goederen gebruiken andere codes. De regels wat betreft de EAN codes voor verkoop van sieraden op bol.com worden aangescherpt in 2019. Raadpleeg bol.com voor de exacte informatie.


Waar kan ik de product informatie toevoegen?
De codes zijn nieuw en bevatten alleen de cijferreeks aan informatie dus nog geen productinformatie. Deze informatie kunt u toevoegen op de desbetreffende website waar u het product gaat aanbieden of in uw eigen systeem. Per software verschilt het of de productinformatie zichtbaar is na het scannen. Wilt u direct de bedrijfs -en productgegevens als informatie in uw codes verwerkt hebben, dan adviseren wij u de codes aan te schaffen bij GS1.


Mijn product kent maar een klein productie aantal, kunnen de codes worden "gerecycled"?​
Soms krijgen we deze vraag omdat sommige producten maar eenmalig of in een kleine oplage worden uitgebracht. Als u de codes voor een eigen website gebruikt, kun u de productgegevens wijzigen en dus de codes gebruiken voor een ander product. Als de codes gebruikt worden om te verkopen op bijvoorbeeld bol.com, Amazon of andere verkoopplatforms zult u daar de productgegevens moeten wijzigen. Of dat mogelijk is verschilt per platform en veilingsite.


Hoe kan ik jullie codes gratis uitproberen?
Bestel eerst drie codes om te kijken of onze codes en service u bevalt. Vraag bij deze bestelling om een kortingscode, zodat de kostprijs van deze bestelling in mindering zal worden gebracht op de aanschafprijs van uw volgende EAN pakket.


In welke landen kan ik deze EAN code gebruiken?  
EAN nummers worden wereldwijd geaccepteerd, alhoewel de Verenigde Staten en Canada hun voorkeur geven aan andere codes. Deze landen gebruiken voornamelijk een 12-cijferige UPC code.


Is het noodzakelijk om de (streepjes) codes uit te printen?
Voor online internetverkoop is het niet noodzakelijk om de codes uit te printen. Verkoopplatforms vragen alleen om de EAN code cijferreeks. Gaat u de codes gebruiken en scannen bij het afrekenen in een fysieke winkel, dan is het wel noodzakelijk. Bij elke bestelling sturen wij u de hoge resolutie streepjescodes gratis mee.


Kan ik de codes retourneren?
De EAN codes die wij uitgeven worden speciaal voor u op een bepaald algoritme aangemaakt. Wat betekent dat wij als bedrijf u een dienst hebben geleverd. Diensten vallen wettelijk gezien niet onder het herroepingsrecht. Daarnaast is het voor ons onmogelijk om te controleren of de codes niet gebruikt zijn / of dat deze zich nog op een derde computer bevinden na het terugsturen. 

 

 

 


 

© 2015 - 2018 EAN-Barcode.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel