Meestgestelde vragen
Waarom EAN codes kopen bij EAN-Barcode.nl?

Alle EAN codes die op onze website worden aangeboden, zijn officiëel en erkend en worden uiteraard maar eenmaal uitgegeven. De door ons aangeleverde EAN codes beginnen nooít met een "0". EAN codes die een voorloopnul hebben zijn een verlenging van de Amerikaanse UPC codes en worden op sommige verkoopplatforms níet geaccepteerd. Wees hier bedacht op als u de EAN codes elders aanschaft. 

Hoe kunnen jullie zo goedkoop zijn?

Doordat wij de EAN codes per miljoenen tegelijk inkopen, kunnen wij deze aanbieden tegen een zeer scherp tarief. Dagelijks controleren wij de prijzen van alle EAN webwinkels, zodat u altijd verzekerd bent van de laagste prijs. Maar ook door onze jarenlange ervaring in de ecommerce, hebben wij een goede Google positie kunnen behalen, waardoor we weinig kosten aan marketing kwijt zijn.

Zijn de kosten eenmalig?

Ja. De kosten die u bij ons betaalt staan bij de producten vermeld, daar komen geen kosten meer bij. Bij ons betaalt u géén registratiekosten, géén abonnementskosten en géén jaarlijks terugkerende kosten. Wij zijn eerlijk en transparant en houden niet van kleine lettertjes.

Wat moet ik aanleveren als ik EAN codes bij jullie aanschaf?

Niets. Onze codes worden direct geleverd en zijn direct bruikbaar. Zonder dat u veel informatie, kvk papieren of andere gegevens hoeft aan te leveren. 

Moet ik de codes ergens registreren?

U hoeft de codes nergens te registreren, codes kunnen na ontvangst direct gebruikt worden. Wilt u de bedrijfsnaam en merk van het product gekoppeld hebben aan de code, dan adviseren wij u de codes aan te schaffen bij GS1.

 


 

Wat is een EAN?

EAN is een afkorting van Europees Artikel Nummer. Het is een 13-cijferige code die zich op een product onder de streepjescode bevindt. Het is een unieke code die maar éen keer wordt uitgegeven om zo een product of producteenheid een identificatie te geven. Voor elk product, elke variatie of eenheid is een uniek nummer nodig. 

Wat is een barcode?

Een barcode zijn de streepjes boven de EAN code. Een barcode wordt ook wel "streepjescode" genoemd.

Kan ik zelf een EAN code aanmaken, verzinnen?

EAN codes worden automatisch, op een bepaald algoritme aangemaakt. De manier waarop en in welke volgorde de cijfers staan, hebben wij geen enkele invloed op. Als u EAN codes zelf verzint is de kans zeer groot dat de codes op geen enkele wijze geaccepteerd wordt.

Is het verplicht om de streepjescodes uit te printen?

Nee, dit is niet noodzakelijk. Verkoopplatformen vragen alleen om de EAN code cijferreeks. Gaat u de codes gebruiken en scannen in een fysieke winkel, dan is het wel noodzakelijk. Bij elke bestelling sturen wij de streepjescodes gratis mee.
 Kan ik de EAN codes gebruiken op bol.com?

EAN codes zijn een vereiste als u wilt handelen op gerenommeerde verkoopplatformen. U kunt de codes gebruiken voor bijvoorbeeld geïmporteerde producten waar nog geen EAN op zit, of uw zelfgemaakte kleding of meubelstukken. Voor de verkoop van sieraden, farmaceutische producten en drank worden andere codes gebruikt. Raadpleeg de spelregels van het desbetreffende verkooplatform voor de verkoop van deze en andere producten. 

Hoe koppel ik de EAN codes aan mijn producten op bol.com?

Op bol.com kunt u er voor kiezen om een artikel per stuk, of vele artikelen in één keer toe te voegen. Naast product -en prijsinformatie wordt er ook om een EAN gevraagd. U vult de EAN in en product en code worden automatisch aan elkaar gekoppeld. Meer informatie over aanbod toevoegen vindt u op de website van bol.com. 

Kan ik jullie EAN codes ook in fysieke winkels gebruiken?

Jazeker. Onze codes zijn niet alleen geschikt voor online webwinkels -en verkooppplatformen, maar worden ook gebruikt in fysieke winkels. Dit gebeurt aan de hand van een kassasysteem. Nadat u prijs -en productinformatie heeft ingevuld, voert de EAN code op, zodat uw klanten achteraf de aankoopinformatie op de factuur kunnen aflezen.

Onze codes worden wereldwijd geaccepteerd en zijn multi inzetbaar:

  • bol.com, Amazon, Google Shopping, Fonq, beslit.nl, Ebay
  • Webshops die in eigen beheer zijn
  • Voorraadbeheersystemen
  • Fysieke winkels
  • E-fulfilment diensten
  • Magazijnstellingen
     

Kan ik de codes voor al mijn producten gebruiken?

Boeken en tijdschriften, maar ook farmaceutische producten en sieraden kunt u niet van onze EAN codes voorzien. Raadpleeg het desbetreffende platform welke codes u hier het beste voor kunt gebruiken.
 

Waar kan ik de product informatie toevoegen?

De codes zijn nieuw en bevatten alleen de cijferreeks aan informatie dus nog geen productinformatie. Deze informatie kunt u toevoegen op de desbetreffende website waar u het product gaat aanbieden of in uw eigen systeem. Per software verschilt het of de productinformatie zichtbaar is na het scannen. 

Hoeveel codes heb ik nodig?

Dit ligt aan het aantal unieke producten wat u verkoopt. Handelt u in tassen en verkoopt u 10 exact dezelfde, dan heeft u aan 1 code genoeg. Maar zijn het 10 verschillende tassen dan heeft u 10 verschillende codes nodig.​Zijn mijn EAN codes altijd geldig?

Heeft u een groot EAN pakket gekocht, maar gaat u de codes niet allemaal direct gebruiken? Geen probleem, er zit geen "houdbaarheidsdatum" aan deze codes. Het gebruik van de codes, kunt u uitspreiden over een onbeperkte periode van jaren. Ook als wij onverhoopt niet meer zullen bestaan, blijven de codes gewoon bruikbaar.

Kan ik mijn codes hergebruiken?​

Soms krijgen we deze vraag omdat sommige producten maar eenmalig of in een kleine oplage worden uitgebracht. Als u de codes voor een eigen website gebruikt, kunt u de productgegevens wijzigen en dus de codes gebruiken voor een ander product. Als de codes gebruikt worden om te verkopen op bijvoorbeeld bol.com, Amazon of andere verkoopplatforms zult u daar de productgegevens moeten wijzigen. Of dat mogelijk is verschilt per platform en veilingsite.

 


 

© 2015 - 2020 EAN-Barcode.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel